Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Peste 3 500 de persoane…

Peste 3 500 de persoane au primit spre testare aplicația guvernamentală EVO

Sursă: mded.gov.md

Peste 3 500 de persoane au primit spre testare, în versiunea BETA, aplicația EVO, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) și Agenția de Guvernare Electronică într-un comunicat de presă emis marți, 16 aprilie.

Utilizatorii iOS au primit un email de la aplicația „TestFlight” cu instrucțiuni de accesare, iar utilizatorii Android un link direct pentru accesare în Play Store, precizează MDED, adăugând:

  • Versiunile oferite spre testare sunt: 83 pentru Android și 90 pentru iOS
  • Accesul la toate funcționalitățile aplicației necesită autentificare cu semnătura electronică. Utilizatorii fără semnătură electronică vor avea acces limitat.
  • Versiunea Beta funcționează cu date reale, reflectând identitatea reală a utilizatorului.
  • Feedback-ul utilizatorilor este crucial pentru depistarea erorilor și optimizarea continuă a EVO.

Ce este disponibil pentru testare EVO Beta?

  • Acte Digitale și Portofelul Digital
  • Plăți MPay și gestionarea conturilor de recepționare a plăților de stat
  • Informații personale și fiscale
  • Date ale afacerii
  • Informații despre sănătate – statul de asigurat al utilizatorului și copiilor
  • Acces la informații despre serviciile publice cu opțiunea de inițiere a procesului de obținere din aplicație pentru cele electronice

Știm că mulți au vrut să vadă și să trăiască experiența de utilizare EVO. Iată de ce lansăm versiunea de test publicului – pentru a face procesul de dezvoltare cât mai incluziv. Acesta este doar începutul, însă acest prim pas este foarte important pentru a consolida EVO. De azi, toți cei care au acces la EVO au actele lor în format digital și îi încurajăm să le utilizeze la greu și să ne raporteze direct dacă au întâmpinat dificultăți în utilizare. Reamintim și tuturor instituțiilor despre obligativitatea de a accepta actele digitale prezentate prin intermediul EVO.”, spune Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Cum pot fi raportate erorile?

Prin intermediul butonului „Lasă-ne feedback”, disponibil pe ecranul principal al aplicației. Erorile raportate și informațiile vor fi analizate și prioritizate de echipa de dezvoltare, iar lista îmbunătățirilor va fi incluse în actualizările periodice ale aplicației.

Sursă: mded.gov.md

De ce se testează în Beta?

Potrivit ministerului, testarea în Beta are drept scop eliminarea erorilor și problemelor neprevăzute care ar putea impacta experiența de utilizare. Întreaga echipă de dezvoltare mizează pe susținerea comunității și raportarea problemelor întâmpinate în perioada de testare.

EVO este proiectul Guvernului Republicii Moldova destinat „să faciliteze interacțiunea digitală dintre cetățeni și serviciile publice”. Aplicația este dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării. Implementarea aplicației se realizează cu susținerea partenerilor de dezvoltare: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat USAID, Suedia și Marea Britanie; precum și cu susținerea UNDP și Banca Mondială.