Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Opt candidați, admiși la concursul…

Opt candidați, admiși la concursul pentru funcția de director al ANRE

Sursa: ZdG

Opt candidați au fost admiși la concursul public pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia a fost adoptată miercuri, 21 iunie, de membrii Comisiei economie, buget și finanțe.

Candidații admiși sunt Andrei Adam, Victor Gonța, Pavel Ciubotaru, Cornelia Gorincioi, Victor Melinceanu, Adrian Gorodenco, Alexandru Ursu, Diana Enachi.

Concursul a fost lansat pe 12 aprilie, iar pe 24 mai a fost prelungit. Dosarele urmau să fie depuse până pe 7 iunie 2023. Ședința Comisiei economie, buget și finanțe, la care va fi selectat directorul Consiliului de administrație al ANRE, va avea loc pe data de 28 iunie, ora 10:00.

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori, care sunt numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs. În prezent, un post de director este vacant.

A fost lansat un nou concurs pentru funcția de director al ANRE. Candidatul selectat anterior, care afirmă că i s-ar fi cerut să-și retragă candidatura, a fost declarat neeligibil

ZdG a scris anterior că Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a lansat miercuri, 12 aprilie, un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcţia de Director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). S-a întâmplat după ce Comisia juridică, numiri și imunități a constatat că candidatul care urma să fie propus Parlamentului pentru numirea în funcție, Vasile Plămădeală, nu ar corespunde criteriilor de eligibilitate.

Consilierul economic la delegația UE Vasile Plămădeală a afirmat că i s-ar fi transmis „neoficial că majoritatea parlamentară ar avea un candidat pentru aceasta poziție, care la etapa concursului nu era disponibil pentru participare”, și ar fi fost „făcute aluzii” pentru a se retrage din concurs.

Pe de altă parte, președintele Comisiei economie, buget și finanțe Radu Marian a respins acuzațiile „de motivare politică în spatele deciziei de anulare a concursului”.