Maia Sandu dă asigurări că R. Moldova nu va rămâne fără gaze naturale. Ce soluții există

Șefa Guvernului, Maia Sandu, precizează că, în cazul în care Ucraina va opri tranzitul din Federația Rusă, Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale.

Aceasta a declarat, în cadrul ediției din 5 septembrie a emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV, că sunt soluții tehnice, printre care depozitarea gazelor naturale în Ucraina, care vor fi cumpărate mai devreme, la un preț mai mic”.

Premierul a menționat că există și alte opțiuni, care depind de alte state, dar și că sunt discuții și cu UE referitor la acest subiect.

Totodată, Maia Sandu precizează că sunt necesari bani, dar dă asigurări că la iarnă „nu vom rămâne fără gaz”.

Ieri, 4 septembrie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a discutat la Bruxelles, conform unui comunicat emis de MEI, „despre obținerea unui credit de urgență pentru achiziționarea și stocarea a aproximativ 400 de milioane de metri cubi de gaze în lunile ianuarie și februarie 2020, căile de întărire a securității energetice, planurile de dezvoltare energetică pe termen scurt și mediu, investițiile în eficientizarea consumului de energie. De asemenea, a fost discutată ideea creării unui depozit de stocare a gazelor naturale în Republica Moldova, care ar putea fi procurate și stocate direct de pe piețele competitive, asigurând astfel securitatea energetică a țării”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *