Compania bulgară „Doverie” a mai cumpărat acţiuni în valoare de 164,3 milioane ale Moldindconbank

Bulgarii de la Doverie-Invest au achiziționat alte 13,73% din acţiunile Moldindconbank și și-au majorat cota de participare de la 63,89% la 77,62%, scrie Mold-Street.

Tranzacția în valoare de 164,26 milioane lei, a fost raportată vineri, 14 iunie, de Bursa de valori. Acțiunile au fost achiziționate ca urmare a ofertei obligatorii anunțate anterior de către Doverie-Invest a cumpăra acțiuni de la acționarii minoritari.

La finele lunii mai, Doverie-Invest, care deținea deja 63,89% din capitalul Moldindconbank a declarat că este pregătit să achiziționeze și restul de acțiuni (un pachet de 35,65% de acțiuni ordinare nominative) ale Moldindconbank la un preț de 240,74 lei pe acțiune.

Compania bulgară „Doverie-Invest” S.A. a achiziționat pachetul unic de acțiuni „Moldindconbank” în mărime de 63,89% în martie curent. Cele 3 173 751 de acțiuni ale băncii au fost vândute ca pachet unic, la valoarea totală de circa 39, 2 milioane de euro (764 048 815,74 de lei), fiind expuse la vânzare de Agenția Proprietății Publice.

În luna septembrie 2017, „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” a mai obținut o permisiune prealabilă a BNM pentru achiziționarea a 50,01% din „Victoriabank”. Potrivit portalului Seenews.com, grupul bulgar a anunțat ulterior că se retrage din discuțiile privind procurarea  acțiunilor din Victoriabank, din motiv că nu s-a ajuns la niciun acord asupra parametrilor tranzacției. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *