Coca-Cola preia distribuția în R. Moldova a trei branduri din portofoliul Purcari

Coca-Cola HBC Moldova va prelua distribuția în Republica Moldova a trei branduri din portofoliul producătorului de vin Purcari, respectiv: Purcari, Bostavan și Bardar.

Purcari Wineries a semnat un contract strategic de distribuție cu Coca-Cola Hellenic Bottling Company Moldova (Coca-Cola HBC Moldova), care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Intenția ambelor părți este de a extinde eventual cooperarea pentru a acoperi un număr mai mare de piețe din universul Coca-Cola HBC.

Anunţul a fost plasat astăzi, 10 decembrie, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Listat pe Bursa București la începutul acestui an, Purcari Wineries (WINE) a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri de 113,34 milioane RON, în urcare cu 20% față de perioada similară a anului trecut. Costurile cu producția vândută s-au majorat, în același interval de raportare, cu 12,08%, la 56,76 milioane RON, de la 50,64 milioane RON, astfel încât Purcari a obținut un rezultat din exploatare de 32,57 milioane RON, cu 23,32% mai mare decât cel de 26,41 milioane RON din primele 3 trimestre ale anului trecut.

La data de 30 septembrie, activele totale ale Purcari se ridicau la 291,45 milioane RON, fiind cu 26,34% mai mari decât cele de 230,69 milioane RON de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 28,61%, la 157,24 milioane RON, de la 122,26 milioane RON.

La data de 4 ianuarie 2018, societatea a majorat capitalul social autorizat la 200.000 EUR, împărțit în 20.000.000 acțiuni ordinare, cu o valoare nominală de 0,01 EUR fiecare, prin subdivizarea și emiterea de acțiuni gratuite cu plată integral constituită din rezerva de primă de emisiune de acțiuni.

La data de 11 ianuarie 2018 Societatea a fost transformată într-o societate publică, iar acțiunile acesteia au început să fie tranzacționate la Bursa de Valori București la data de 15 februarie 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *