Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Câți bani a adunat Ministerul…

Câți bani a adunat Ministerul Finanțelor din donații și cum vor fi cheltuite resursele financiare

În opt zile de la lansarea serviciului de donații, în conturile Ministerul Finanțelor, până la data de 25 martie, s-au adunat aproape 3 milioane și jumătate de lei. Potrivit responsabililor de la ministerul Finanțelor, deocamdată, niciun ban din cei donați nu a fost cheltuit.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Finanțe al R. Moldova, de la data de 17 martie până la 25 martie curent, pe conturile instituției, deschise pentru donații, s-au adunat 3 408.076,41 lei.

„Până la data de 25 martie 2020, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor s-au adunat 3.408.076,41 lei”, ne-a comunicat Adrian Platon, șef al Serviciului de informare din cadrul Ministerului Finanțelor.

Tot reprezentanții ministerului ne-au comunicat că banii adunați din donații vor fi repartizați conform deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Mijloacele financiare respective vor fi distribuite conform Deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale”.

Astfel, reprezentanții de la minister ne-au comunicat că, deocamdată, niciun leu din cei adunați nu au fost cheltuit, întrucât nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

Pe 17 martie curent, după ce R. Moldova a intrat în stare de urgență pentru 60 de zile în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, Guvernul de la Chișinău a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea coronavirsului (COVID-19).

Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi bancare în acest sens, în lei moldovenești, precum în dolari americani și euro.

Datele bancare le puteți găsi AICI.

În acest moment, în R. Moldova sunt 177 de cazuri confirmate cu infecție de Covid-19. Până acum, a fost înregistrat un deces, iar alte două persoane au fost declarate vindecate și externate din instituțiile medicale din țară.