Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Câteva companii din R. Moldova…

Câteva companii din R. Moldova donează milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Criza cauzată de noul coronavirus a creat un val de solidaritate în R. Moldova. Câteva companii s-au mobilizat și au făcut donații importante pentru spitalele și cadrele medicale din țară.

Compania Orange Moldova a donat 10 milioane de lei pentru sistemul medical și cel educațional din R. Moldova

„Banii vor fi folosiți pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, dar și pentru a conecta profesorii și angajații din sistemul medical. Circa 3.000 de lucrători medicali vor primi gratuit câte 360 de minute, iar profesorii – câte 50 GB timp de 2 luni.”

Kaufland Moldova – 2 milioane de lei către instituțiilor din prima linie de luptă împotriva noului coronavirus

Lanţul de magazine Kaufland Moldova a anunţat că se implică în lupta împotriva pandemiei Covid-19 şi că susţine sistemul medical printr-o donaţie de peste 2 milioane de lei către instituțiilor naționale și municipale care se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19. 

Purcari Wines a donat 1 milion de lei pentru achiziții în sistemul medical din R. Moldova

Pe 17 martie curent, după ce R. Moldova a intrat în stare de urgență pentru 60 de zile în legătură cu prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, Guvernul de la Chișinău a lansat o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea coronavirsului (COVID-19).

Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi bancare în acest sens, în lei moldovenești, precum în dolari americani și euro.

Datele bancare le puteți găsi AICI.

R. Moldova a înregistrat până acum două decese din cauza infecției de Covid-19, unul fiind din rândurile lucrătorilor medicale. În total, numărul persoanelor testate pozitiv pentru coronavirusul de tip nou a ajuns la 298. Între timp, 15 persoane au fost declarate vindecate și externate din instituțiile medicale.