Casa de Comerț „Gemeni” S.A. va prelua controlul asupra „Aeroport Catering”

Plenul Consiliului Concurenței a declarat compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică prin preluarea controlului unic de către Casa de Comerț „Gemeni” S.A. asupra „Aeroport Catering” SRL.

Pe 5 februarie 2019 Casa de Comerț „Gemeni” S.A., care deține centrul comercial cu același nume, a depus la Consiliul Concurenței o notificare de preluare a 100% din acțiunile companiei „Aeroport Catering” SRL. Notificarea a devenit efectivă la data de 18 februarie 2019, dată la care au fost primite și înregistrate ultimele informații la Consiliul Concurenței.

Principalul gen de activitate al întreprinderii „Aeroport Catering” SRL este activitățile de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea pasagerilor la bordul avioanelor și navelor spațiale. Genurile secundare de activitate ale companiei „Aeroport Catering” S.R.L. sunt: comerțul cu produse alimentare în magazine nespecializate; comerțul cu amănuntul al tutunului; fabricarea produselor alimentare.

Din informațiile prezentate în notificare, în R. Moldova activează peste 250 de companii care prestează servicii de catering similare întreprinderii „Aeroport Catering” S.R.L., însă la bordul aeronavelor oferă doar un singur concurent din țară, acesta fiind „Logistic INT” S.R.L.

„Tranzacția va avea loc între companii care activează pe diferite piețe, neavând vreo tangență între ele. Respectiv, structura piețelor pe care activează Casa de Comerț „Gemeni” S.A. și „Aeroport Catering”S.R.L. nu va fi modificată în urma concentrării economice. Scopul tranzacției este de a face investiții în compania „Aeroport Catering”S.R.L., pentru ca aceasta să ofere servicii și bunuri de calitate înaltă”, se arată în decizia plenului Consiliului Concurenței.

Conform art. 22 alin. (1) operaţiunile de concentrare economică din Legea concurenței sunt supuse evaluării şi urmează a fi notificate Consiliului Concurenţei înainte de punerea în aplicare, atunci când cifra totală de afaceri realizată cumulativ de întreprinderile implicate, înregistrată în anul anterior operaţiunii, depăşeşte 25 000 000 lei şi există cel puţin două întreprinderi implicate în operaţiune care au realizat pe teritoriul Republicii Moldova, fiecare în parte, o cifră totală de afaceri mai mare de 10 000 000 lei în anul anterior operaţiunii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *