ANRE a aprobat pentru anul 2019 cheltuieli mai mari cu circa 48 milioane lei comparativ cu anul 2018

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat pentru anul 2019 cheltuieli de peste 110 milioane de lei, în creștere cu circa 48 milioane lei față de anul 2018, informează Mold-Street.com

Potrivit unui răspuns oferit de ANRE, „creșterea cheltuielilor este determinată de faptul că începând cu 1 ianuarie 2019, ANRE a preluat atribuțiile de supraveghere energetică în stat, angajând prin transfer personalul Inspectoratului de Stat. Astfel, au fost formate 3 subdiviziuni teritoriale ale ANRE care necesită să fie modernizate și echipate pentru a oferi servicii calitative cetățenilor R. Moldova”.

La sfârșitul anului 2018, toți directorii de la ANRE și-au dat demisia, în frunte cu directorul general, Tudor Copaci. În locul acestora au fost numiți Ștefan Creangă și Eugen Carpov, deputați ai Grupului Parlamentar Popular European, Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi și Octavian Calmîc, fost ministru al Economiei și Infrastructurii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *