Eveniment inedit : “Parkour – arta deplasării în spațiul public”

În perioada 14-16 aprilie 2016 în Republica Moldova va fi organizat un eveniment inedit : “Parkour – arta deplasării în spațiul public”.   Proiectul organizat de Alianța Franceză din Moldova şi Centrul cultural german akzente.md, este susținut de Ambasadele Franței și Germaniei în Moldova cu suportul Institutului Francez și a Fondului cultural franco-german.

Devenit popular datorită filmului Yamakasi de Luc Besson, Parkour-ul este o artă a deplasării. Aceasta constă în a se deplasa de la punctul A la punctul B, în cel mai eficient mod posibil, combinând alergarea, săriturile, escaladarea  în funcție de obstacolele ce trebuie depășite. Pentru aceasta, traceur-ul (cel care practică Parkour-ul) trebuie să urmeze o pregătire riguroasă pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și cunoaște limitele. Practicarea acestui sport implică schimbul de experiență cu alți practicanți, toleranța și deschiderea, subliniază  organizatorii.

Totodată, la eveniment  vor fi prezenţi doi actori francezi din filmul Yamakasi, Châu Belle Dinh si Laurent Piemontesi, fondatori ai « Art du Déplacement Academy », precum și doi traceuri germani, Matthias MAYER si Silke Sollfrank, care se vor alătura comunității moldovenești de Parkour pentru o serie de masterclass-uri și sesiuni de parkour și de freerun.

Îi puteți întâlni :

– Joi, 14 aprilie de la ora 15.00 la 18.00, pentru un a workshop și o reprezentare la clădirea “Pirs”, din Parcul Valea Trandafirilor.

– Vineri, 15 aprilie între ora 10.00 și 14.00, în sala de sport a Universitatea De Stat De Educatie Fizică Si Sport.

– Sâmbătă, 16 aprilie de la ora 10.00 la 16.00, pentru un training la Orheiul Vechi.

Mai mulți traceuri din Republica Moldova vor avea, ulterior, posibilitatea să participe la un jam session internațional de Parkour organizat în cadrul unui proiect similar la Iași, România.

Intrarea pentru public este liberă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *