Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   GASTRONOMIE/ Panna cotta cu sos…

GASTRONOMIE Panna cotta cu sos de căpșuni

INGREDIENTE PENTRU PANNA COTTA:

500 de ml de frișcă (33%)

150 de ml de lapte

125 de gr de zahăr

10 gr de gelatină

100 de ml de apă

vanilie

INGREDIENTE PENTRU SOS:

500 de gr de fructe

100 de gr de zahăr

REȚETA:

Pentru sos avem nevoie de 500 de gr de fructe. Eu am folosit căpșuni, dar voi puteți alege alte fructe, în funcție de preferințele voastre. Ca să îndulcim sosul, vom folosi și 100 de gr de zahăr. Desertul se pregătește foarte ușor și este potrivit pentru toată familia.

Așadar, vom începe cu 10 gr de gelatină, pe care o vom lăsa pentru 10 minute într-un pahar cu 100 de ml de apă.

Între timp, punem frișca, laptele, zahărul și vanilia la fiert. Atenție la zahăr, acesta trebuie să se topească complet. Amestecăm ușor în cratiță până reușim să omogenizăm toate ingredientele. Imediat ce conținutul nostru începe să fiarbă, luăm cratița de pe foc și lăsăm să se răcească.

Următorul pas este să adăugăm gelatina în frișcă. Frișca trebuie să fie abia călduță când adăugăm gelatina. Le amestecăm bine. Ulterior, vom adăuga frișca în pahare și vom lăsa conținutul să se răcească complet la temperatura camerei, după care le vom pune la frigider pentru 2-3 ore.

Cât se răcește frișca, avem suficient timp să pregătim sosul. Vom tăia fructele mărunt și le vom pune la fiert cu zahărul. Le ținem pe foc încă 3 minute după ce începe fierberea. Fructele trebuie să fie tăiate foarte mărunt și fierte bine, astfel încât sosul să fie turnat prin sită. Sosul va fi adăugat după ce panna cotta s-a răcit suficient la frigider și s-a întărit.

Vă recomand să serviți desertul în primele 2-3 zile de la pregătire, nu mai târziu. Panna cotta este ca o porție de vitamine răcoritoare, mai ales pe timp canicular.