Principală  —  Blog  —  Arta de gardă   —   Serile lui Nicolae Botgros de…

Serile lui Nicolae Botgros de la Palat: astăzi – cu „Lupii lui Calancea”

Astăzi, la Palatul Național are loc ultimul spectacol din cadrul Festifalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, dedicat lui Nicolae Botgros și Lăutarilor săi, cu prilejul celor 70 de ani împliniți de dirijor.

După cele două spectacole, „Lăutarii Tradițional” și „Lăutarii Altfel”, astăzi Lăutarii vor susține un spectacol de excepție împreună cu „Lupii lui Calancea”.

„Lăutarii lui Botgros și Lupii lui Calancea își unesc eforturile într-un spectaculos show muzical. Folclor, melodii haiducești, balade, tradiții îmbinate cu note moderne vor fi prezentate la Palatul Național în seara de 4 martie”, spune Andrei Locoman, directorul „Moldova-Concert”.

Amintim că, în cadrul concertelor „Lăutarii Tradițional” și „Lăutarii Altfel”, au evoluat mari artiști din R. Moldova și din România, ajunși la Chișinău din dragoste și respect pentru Nicolae Botgros și pentru „Lăutarii”, dar și cu dor de publicul din R. Moldova, despre care, în cadrul spectacolelor, oaspeții au subliniat că este extrem de receptiv și recunoscător pentru fiecare melodie românească, interpretată cu orice prilej.

Sofia Vicoveanca, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, Nicușor Iordan, Viorica Macovei, Ovidiu Barteș, Ion Paladi, Nicolae Glib, Valentina Cojocaru, Ioana Căpraru, Nicolae Ciubotaru, Tatiana Jacot, Constantin Bahrin, Lilia Roșca, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu – sunt doar câteva nume prezente în cadrul spectacolului „Lăutarii Tradițional”.

„Lăutarii Altfel” i-a readcus în scenă pe Marcel Pavel, Paula Seling, Brio Sonores, Ionuț Fulea, Monica Anghel, Ion Paladi, Natalia Barbu, Vasile Iovu, Vladimir Fotescu.

Nicolae Botgros a declarat din scenă că, de 45 de ani, de când se află în fața orchestrei „Lăutarii”, după fiecare spectacol pleacă din scenă plângând, nevrând să se despartă de public.

Festivalul „Mărțișor” din acest an se află la a 57 ediție. Organizatorii au anunțat că, în cadrul actualui festival vor fi prezentate 42 de spectacole muzicale, dintre care 17 – la Chișinău și 25 – în alte localități ale R. Moldova. La ediția curentă a festivalului participă artiști din opt Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Spania, SUA, România și R. Moldova.