Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șase secții de vot pentru…

Șase secții de vot pentru prezidențialele rusești ar urma să fie deschise în regiunea transnistreană. Ministerul de Externe de la Chișinău discută subiectul

Șase secții de vot pentru prezidențialele rusești ar urma să fie deschise în regiunea transnistreană, anunță presa de la Tiraspol, cu referire la o decizie a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, la 17 martie 2024, cetățenii ruși din regiunea separatistă vor putea vota la șase secții de vot, în cadrul alegerilor pentru funcția de președinte al Federației Ruse.

Trei ar urma să fie deschise în orașul Tiraspol, una – la Tighina, una – la Rîbnița și alta – la Grigoriopol.

Se discută la acest subiect în cadrul Ministerului de Externe și, cu siguranță, vom reveni cu o reacție”, a declarat pentru Ziarul de Gardă Tatiana Barac, reprezentanta serviciului de presă a ministerului.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat deschiderea unei singure secții de votare, în cadrul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, și au declarat că nu vor permite deschiderea niciunei secții de votare în regiunea transnistreană.

Noi am interzis deschiderea secțiilor de votare oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv”, a declarat anterior ministru moldovean de Externe, Mihai Popșoi.