Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Rezoluție adoptată: România își confirmă…

Rezoluție adoptată: România își confirmă ferm sprijinul acordat pentru parcursul european al Republicii Moldova

Senatul României confirmă sprijinul acordat R. Moldova și Ucrainei în parcursul european. O rezoluție care stipulează acest lucru a fost adoptată în cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei, care se desfășoară în Maramureș, România.

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României a reiterat disponibilitatea de a oferi suport în procesul de realizare a reformelor în contextul aderării R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. 

„Politica instituțională a statului român este îndreptată spre acordarea întregului sprijin, la toate nivelurile, pentru facilitarea parcursului către integrarea europeană, în spiritul valorilor democratice”, se menționează în Rezoluție.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, părțile semnatare au condamnat încă o dată agresiunea armată a Federației Ruse în Ucraina și au subliniat necesitatea tragerii la răspundere a celor vinovați de infracțiunea de agresiune și a despăgubirii prejudiciului cauzat de Rusia.

Ședința comună a comisiilor juridice din parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei se desfășoară în perioada 24 – 28 ianuarie, în comuna Moisei, din județul Maramureș.

La conferința trilaterală este prezent președintele Legislativului Igor Grosu, dar și Olesea Stamate, care reprezintă Comisia juridică, numiri și imunități din Parlamentul R. Moldova, chiar dacă aceasta a renunțat pe 19 ianuarie la președenția acesteia.