Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția unui deputat la cazul…

Reacția unui deputat la cazul tânărului hărțuit în armată: „Investigațiile interne miros mai degrabă a complicitate și mușamalizare”

Foto: GettyImages

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba vine cu o reacție pe marginea cazului Marin Pavlescu, tânărul care riscă o pedeapsă pentru dezertare, după ce nu s-a întors la brigada în care fusese încorporat, din motiv că era supus violenței fizice și psihice acolo. Iar asta după ce în armată s-a aflat despre identitatea sa sexuală.

În opinia deputatului, Ministerul Apărării ar trebui să vină scuze, iar investigațiile interne care neagă cu vehemență „ceva foarte posibil și credibil – că în armată un băiat homosexual ar fi supus persecutărilor, hărțuirii și violenței fizice și verbale, miros mai degrabă a complicitate și mușamalizare”.

„O simplă scuză publică de la Ministerul Apărării ar ajuta mai mult decât o tonă de „investigații interne”. Ca orice soldat, Marin era în slujba acestei țări și deci este responsabilitatea ministerului, dar nimănui, se pare, nu-i pasă.

Minimul pe care îl merită acest tânăr sunt niște scuze publice. După asta tot restul. Iar investigații interne care neagă cu vehemență ceva foarte posibil și credibil – că în armată un băiat homosexual ar fi supus persecutărilor, hărțuirii și violenței fizice și verbale, miros mai degrabă a complicitate și mușamalizare. Sau în cel mai bun caz – miopie.

O simplă scuză e un bun început. Ea nu poate înlocui disciplinarea celor responsabili, dar e un început”, a punctat Alaiba.

Anterior, Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării la sesizarea avocatei Doina Ioana Străisteanu, indicând că nu ar fi nu au fost contatate ntimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii în privința soldatului Pavlescu pe motiv că acesta ar fi homosexual.

Tânărul militar Marin Pavlescu susține însă că a fost hărțuit, după ce s-a aflat în unitatea militară despre identitatea lui sexuală. Acțiunile de intimidare au început, potrivit mărturiilor sale, după ce împrumutase telefonul unui șef, fără a ști că telefonul respectiv înregistrează discuțiile. Conversația a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului – făcută publică. Ulterior, el a fost hărțuit, mărturisind că a ajuns până la situația când avea gânduri suicidare.

Citiți și: