Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Apărării susține că „intimidări,…

Ministerul Apărării susține că „intimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii în privința soldatului Pavlescu pe motiv că acesta ar fi homosexual nu au fost constatate”

Intimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii în privința soldatului Pavlescu pe motiv că acesta ar fi homosexual nu au fost constatate. Astfel răspunde Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării la sesizarea avocatei Doina Ioana Străisteanu.

„Totodată, s-a stabilit că „persoane iubită” a soldatului cu care acesta susține că ar avea relații homosexuale, este un băiat minor. Materialele acumulate în cadrul investigațiie vor fi expediate Procuraturii R. Moldova pentru investigarea cazului relațiilor neregulamentare dintre militarii în termen menționați supra, precum și a cazului relațiilor homosexuale dintre soldatul Marin Pavlescu și partenerul său minor”, susțin reprezentanții Ministerului Apărării.

Tânărul militar Marin Pavlescu susține însă că a fost hărțuit, după ce s-a aflat în unitatea militară că este gay. Acțiunile de intimidare au început, potrivit mărturiilor sale, după ce împrumutase telefonul unui șef ca să vorbească cu iubitul său, fără a ști că telefonul respectiv înregistrează discuțiile. Conversația a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului – făcută publică. Ulterior, el a fost hărțuit, ajungând să aibă gânduri suicidare.

„Ministerul Apărării a finisat ancheta, dacă asta poate fi numita așa, pentru ca ei au refuzat audierea lui Marin. După cum spuneam – ancheta va caută sa curețe imaginea instituției după cum m-a informat Ministru personal, iar ancheta făcută sa dea vina de situație pe Marin. Mulțumesc ca nu ați dezamăgit. Să ne spună Ministerul Apărării – ei sesizează procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”, a scris pe pagina sa de Facebook avocata și experta în Drepturile omului Doina Ioana Străisteanu.

Citiți și: