Ministerul Apărării susține că „intimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii în privința soldatului Pavlescu pe motiv că acesta ar fi homosexual nu au fost constatate”
Intimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii în privința soldatului Pavlescu pe motiv că acesta ar fi homosexual nu au fost constatate. Astfel răspunde Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării la sesizarea avocatei Doina Ioana Străisteanu.
„Totodată, s-a stabilit că „persoane iubită” a soldatului cu care acesta susține că ar avea relații homosexuale, este un băiat minor. Materialele acumulate în cadrul investigațiie vor fi expediate Procuraturii R. Moldova pentru investigarea cazului relațiilor neregulamentare dintre militarii în termen menționați supra, precum și a cazului relațiilor homosexuale dintre soldatul Marin Pavlescu și partenerul său minor”, susțin reprezentanții Ministerului Apărării.
Tânărul militar Marin Pavlescu susține însă că a fost hărțuit, după ce s-a aflat în unitatea militară că este gay. Acțiunile de intimidare au început, potrivit mărturiilor sale, după ce împrumutase telefonul unui șef ca să vorbească cu iubitul său, fără a ști că telefonul respectiv înregistrează discuțiile. Conversația a fost ascultată, iar informația despre homosexualitatea tânărului – făcută publică. Ulterior, el a fost hărțuit, ajungând să aibă gânduri suicidare.
„Ministerul Apărării a finisat ancheta, dacă asta poate fi numita așa, pentru ca ei au refuzat audierea lui Marin. După cum spuneam – ancheta va caută sa curețe imaginea instituției după cum m-a informat Ministru personal, iar ancheta făcută sa dea vina de situație pe Marin. Mulțumesc ca nu ați dezamăgit. Să ne spună Ministerul Apărării – ei sesizează procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”, a scris pe pagina sa de Facebook avocata și experta în Drepturile omului Doina Ioana Străisteanu.
Citiți și:
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.