Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii cer treizeci de zile…

Procurorii cer treizeci de zile de arest preventiv pentru primarul Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului

Procurorii Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința primarului localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

„Procurorii PCCOCS au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit luni un copil la Boldurești, Nisporeni”, anunță instituția.

Astfel, potrivit notei informative, urmează ca Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, să stabilească data și ora examinării demersului.

În seara zilei de luni, 19 februarie, un minor în vârstă de 14 ani a fost lovit mortal într-o localitate din raionul Nisporeni.

La volanul mașinii primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), a părăsit locul accidentului. Totuși, acesta a fost reținut miercuri, 21 februarie. Potrivit IGP, mașina implicată în accident era cea de serviciu a edilului. Tot miercuri, polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului. Acesta este medic stomatolog și a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit oamenilor legii.

„Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”, a transmis IGP.

Ulterior, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu precizări pe marginea unor informații apărute în spațiul public, referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce au avut ca scop „ducerea în eroare” a organelor de anchetă pe acest caz.

Conform datelor apărute în spațiul public, un procuror, fiind în relații de rudenie cu inculpatul, ,,ar fi fost implicat în ducerea în eroare” a organelor de anchetă. Potrivit CSP, diverse surse operează cu informații care afectează grav reputația procurorului, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.

Totuși, instituția nici nu infirmă, nici nu confirmă informațiile apărute în spațiul mediatic, ci doar reiterează niște aspecte legislative și asigură publicul că sunt întreprinse „toate acțiunile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”.