Principală  —  IMPORTANTE   —   Cazul minorului de 14 ani,…

Cazul minorului de 14 ani, lovit mortal de un primar: În spațiul public au apărut date, potrivit cărora un procuror ar încerca „să ducă în eroare” organele de anchetă. Precizările Consiliului Superior al Procurorilor

Sursa foto: IGP

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu precizări pe marginea unor informații apărute în spațiul public, referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce au avut ca scop „ducerea în eroare” a organelor de anchetă în cazul minorului în vârstă de 14 ani, care a fost lovit mortal, pe 19 februarie, într-o localitate din raionul Nisporeni.

Conform datelor apărute în spațiul public, un procuror, fiind în relații de rudenie cu inculpatul, ,,ar fi fost implicat în ducerea în eroare” a organelor de anchetă. Potrivit CSP, diverse surse operează cu informații care afectează grav reputația procurorului, precum și imaginea instituției Procuraturii în ansamblu.

Totuși, instituția nici nu infirmă, nici nu confirmă informațiile apărute în spațiul mediatic, ci doar reiterează niște aspecte legislative și asigură publicul că sunt întreprinse „toate acțiunile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”.

„Consiliul Superior al Procurorilor:

• atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale;

• asigură persoanele interesate că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz”, se arată în comunicatul emis de CSP.

Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz.

Totodată, CSP informează că s-a autosesizat și asigură opinia publică că „acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației R.Moldova și în interesul cetățenilor”.

Un minor, lovit mortal la Nisporeni

În seara zilei de luni, 19 februarie, un minor în vârstă de 14 ani a fost lovit mortal într-o localitate din raionul Nisporeni.

La volanul mașinii primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, care, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), a părăsit locul accidentului. Totuși, acesta a fost reținut miercuri, 21 februarie. Potrivit IGP, mașina implicată în accident era cea de serviciu a edilului. Tot miercuri, polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului. Acesta este medic stomatolog și a fost reținut pentru 72 de ore, potrivit oamenilor legii.

„Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”, a transmis IGP.