Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Primarul localității Boldurești din…

UPDATE Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, reținut de oamenii legii după ce a lovit mortal un adolescent și a fugit de la fața locului. Un stomatolog, reținut în calitate de complice

Sursa: Inspectoratul de Poliţie Nisporeni/Facebook. Imagine publicată la 19 februarie 2016.

Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, a fost reținut miercuri, 21 februarie, după ce ar fi lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Acesta a fost căutat de oamenii legii timp de două zile, după accidentul care a avut loc luni, 19 februarie, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

UPDATE 11:45 Polițiștii au mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului care ar fi provocat accidentul. Acesta este medic stomatolog și urmează să fie reținut pentru 72 de ore, potrivit oamenilor legii.

„Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”, a transmis IGP.

Mașina implicată în accident era cea de serviciu a edilului, notează IGP.

Ciochină a candidat la alegerile din toamna anului 2023 în calitate de candidat independent. Acesta a deținut mandatul de primar al comunei Boldurești și în perioada 2019-2023.

Înainte de a ajunge primar, Nicanor Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, pentru circa 5 ani.

Sursa: Inspectoratul de Poliţie Nisporeni/Facebook. Gheorghe Cavcaliuc și Nicanor Ciochină

„Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), cei ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul. 

Bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere”, se arată în comunicatul de presă al Poliției.

În prima fază, acesta ar fi montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. 

„Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Astăzi dimineață, în jurul orei 07:00, polițiștii au reușit să rețină bărbatul de 47 de ani. Este vorba despre primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, iar mașina implicată în accident era de serviciu”, mai afirmă oamenii legii.

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care au ajutat bărbatul care ar fi comis infracțiunea la eschivarea de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.