Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinția și Ministerul Apărării dezmint…

Președinția și Ministerul Apărării dezmint falsurile lui Igor Dodon despre mobilizare și acțiuni militare pe Nistru

Igor Dodon, fostul președinte al R. Moldova a scris pe pagina sa de Facebook, precum că guvernarea PAS, împreună cu președinta R. Moldova, Maia Sandu sunt gata să inițieze mobilizarea cetățenilor și să provoace o confruntare militară pe teritoriul țării. Serviciul de presă al Președinției, cât și Ministerul Apărării dezmint declarațiile politicianului.

„Pentru a se menține cu orice scop la guvernare, Maia Sandu și curatorii săi transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, iar pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice, ei sunt gata să provoace și o confruntare militară pe teritoriul țării. Există tot mai multe semnale că guvernarea PAS pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi ai Maiei Sandu.  La moment, sunt mai mulți actori străini interesați de un conflict în regiunea Transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina” , scrie Igor Dodon.

Într-un răspuns oferit ZdG, serviciul de presă al Președinției susține că informațiile publicate de către Igor Dodon sunt false. „O declarație plină de minciuni, cu scopul clar de a speria oamenii și a dezbina societatea. Totul – din disperarea că va trebui să răspundă pentru fărădelegile comise. Frica de închisoare îi face pe foștii actori politici să susțină tot mai deschis războiul rus din Ucraina, iar pentru a se salva ei sunt gata să sacrifice pacea și propria țară intereselor rusești”.

Ministerul Apărării a declarat că în R. Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării, anterior precizând că Parlamentul R. Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele R. Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.