Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Președinta Parlamentului European, Roberta…

VIDEO Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, ține un discurs în plenul Legislativului de la Chișinău

Deputații se întrunesc vineri, 11 noiembrie, în ședință. Pe ordinea de zi a ședinței în plen a Parlamentului este inclus un singur subiect, discursul președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Prieteni, am venit aici cu un singur mesaj: locul R. Moldova este în Europa, viitorul nostru trebuie să fie comun și Parlamentul European va face tot ce este necesar pentru a vă fi alături pe calea de a deveni un stat membru a UE.

Aceasta trebuie să fie istoria pe care o scriem împreună, pentru binele tuturor din Europa. Știu că nu este mereu ușor ca toată lumea să fie convinsă de acest lucru, de aceea sunt aici, să înlătur dubiile, să răspund la întrebări, să ascult. Vom fi alături de dumneavoastră pe întreg parcursul. Ieri Comisia Europeană a anunțat un alt pachet de asistență. Știu cât este de important acest ajutor, dar și faptul că va fi necesar mult mai mult și vă puteți baza pe noi”, a declarat Roberta Metsola.

Potrivit președintelui Parlamentului, Igor Grosu, Parlamentul European a susținut democrația din R. Moldova și drepturile cetățenilor moldoveni, „chiar și atunci când Guvernele de aici luptau împotriva democrației și propriilor cetățeni”.

„Astăzi, prin dumneavoastră, Parlamentul European vorbește în Parlamentul R. Moldova. Este o onoare pentru noi și o recunoaștere a fermității cu care cetățenii noștri aleg calea europeană și valorile europene. Calea nu a o fost scurtă și nici ușoară, însă R. Moldova, prin puterea cetățenilor săi europeni în caracter, și cu sprijinul constant al Uniunii Europene, a reușit să rămână pe drumul său spre familia europeană. Suntem recunoscători Parlamentului European pentru ajutorul imens acordat țării noastre, pentru că ați susținut democrația și drepturile cetățenilor moldoveni, chiar și atunci când Guvernele de aici luptau împotriva democrației și propriilor cetățeni”, a afirmat președintele Legislativului de la Chișinău, la începutul ședinței.

Speakerul Igor Grosu a anunțat la începutul ședinței Legislativului de joi, 10 noiembrie, că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va ține un discurs vineri, 11 noiembrie, în plenul Parlamentului de la Chișinău.