Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Mesajul în limba română…

VIDEO Mesajul în limba română al ambasadorului Dereck J. Hogan, cu ocazia Zilei Independenței SUA

Cu ocazia recepției de Ziua Independenței SUA, sărbătorită anual la 4 iulie, ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan a ținut un discurs în limba română, în care s-a referit inclusiv la relațiile bilaterale dintre cele două state. În același context, ambasadorul SUA a punctat că „democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfăptuiește de la sine”.

„ (…) Permiteți-mi să vă asigur că SUA sunt mai angajate ca niciodată să continue să colaboreze cu poporul Moldovei, pe măsură ce vă alegeți singuri calea pe care vreți să o urmați. Împreună cu alți parteneri de dezvoltare, SUA vor ajuta Moldova să-și construiască un viitor mai prosper și mai luminos.

A trecut atât de mult timp, încât cred că uneori uităm cât de fragilă a fost democrația americană în primele sale zile. Ea nu s-a născut pe deplin formată, nu era perfectă, este un efort care continuă până în această zi.

(…) Noi considerăm aceste adevăruri evidente – că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creatorul lor cu un set de drepturi inalienabile, iar printre ele sunt viața, libertatea și căutarea fericirii. Democrația necesită grijă și atenție în mod constant, nu se înfăptuiește de la sine”, a mai spus Dereck J. Hogan în discursul său.

Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru poporul american, în care a ținut să menționeze că reafirmă „angajamentul ferm al Guvernului față de democrație și bună guvernare”.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a venit pe 25 octombrie 2018 la Chișinău. Anterior, a deținut funcția de secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.  Este unul dintre experții Departamentului de Stat pe regiunea Europei de Est. 

Sursa foto: md.usembassy.gov