Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ion Ceban: Am salariu…

VIDEO Ion Ceban: Am salariu de 18.000 de lei. Unii consilieri primesc 26.000 de lei pentru că fac „mușchi la fălci”

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a ales „să se spovedească” în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei, spunând că are un salariu lunar de 18.000 de lei. După impozitare, suma ar fi de puțin peste 14.000 de lei. Cât privește salariile consilierilor municipali, Ceban spune că unii primesc lefuri de 26.000 de lei, pentru simplul motiv că participă la ședințele Consiliului Municipal Chișinău și fac „mușchi la fălci”.

În cadrul ședinței de luni a serviciilor Primăriei, Ion Ceban a spus că își va alege o zi în care „să mă spovedesc fără ca să mă duc la biserică”, dezvăluind ce salariu primește pentru funcția de edil. Acesta a spus și ce salariu primește soția sa, dar și unii consilieri municipali.

„Pentru funcția de primar, am un salariu oficial de 18.000 de lei. Viceprimarii au un salariu de 16.000 de lei. Când primim pe card, suma este mai mică, puțin peste 14.000 de lei. După cum am înțeles, începând cu luna curentă vom primi un pic mai mult”, a spus Ceban.

Cât privește salariile consilierilor municipali, edilul a acuzat că unii primesc câte 26.000 de lei pentru simplul motiv că participă la ședințele CMC și fac „mușchi la fălci”.

„Consilierii municipali, pe care îi rog uneori să vină la ședință și care pierd câte 4-6 ore pe dezbateri sterile, primesc pentru o ședință peste 3.000 de lei. Acesta nu este lucrul lor de bază. Ei vin la ședință și dezbat ceea de au. Sunt 4-6 ore de dezbateri sterile și acuzații. Unii muncesc cu adevărat, iar alții fac masaj la fălci. (…) Altă situație este în cazul unor consilieri care ridică lunar și până la 26.000 de lei. Acesta nu este locul lor de muncă de bază. Ei sunt reprezentanți în administrații și vin la ședințele CMC, făcând masaj la fălci”, a mia spus Ion Ceban.

În total, pentru anul 2020, cu 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat 4,3 milioane de lei.

Cu referire la salariul soției sale, Ceban a spus că acesta este de circa 7.000 de lei, iar după impozitare suma ar fi puțin peste 5.000 de lei .