Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Mesajul lui Candu către…

VIDEO Mesajul lui Candu către Dodon: „Ține-te foarte bine, așează-te pe scăunel, stai cuminte, că urmează o perioadă foarte interesantă”. Liderul PRO Moldova crede că Dodon „nici nu va ajunge la prezidențiale”

Adrian Candu, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, susține că Igor Dodon, deși a propus data de 1 noiembrie 2020 pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, „nici nu va ajunge să candideze la scrutin”. Potrivit lui Candu, toate scheme și interesele financiare ale lui Igor Dodon vor fi curând identificate și dezvăluite întregii societăți. Totodată liderul Pro Moldova i-a transmis și un mesaj lui Dodon în acest sens: „Ține-te foarte bine, așează-te pe scăunel, stai cuminte, fiindcă urmează o perioadă foarte interesantă”.

Văzând declarațiile de astăzi ale președintelui Dodon, chiar, îmi cer scuze, dar nu mă pot abține să nu mă amuz. Așa-numite lecții de moralitate pe care încearcă să ni le dea. Voi l-ați auzit pe dodon cum încearcă să ne învețe pe noi politică și să ne dea o lecție de moralitate. Acesta nu vorbește despre cum a părăsit PCRM și a trădat electoratul. Noi am plecat de la putere la opoziție și nu invers.

(…) Igor Nicolaevici, vorba ceea: Așează-te domnule pe scăunel și nu ne da nouă lecții de moralitate. Noi am plecat de la putere la opoziție și nu invers. La ora actuală PDM și-a trădat electoratul și a mers într-o coaliție cu socialiștii. Mai mult ca atât participă într-o guvernare inefecientă și care aduce mai mult rău țării. Dacă vorbim despre transfugi, președintele Dodon ar trebui să se uite în propria curte și să nu uite ce a făcut el cu câțiva ani în urmă, când a mers de la comuniști la socialiști. Ba chiar am auzit că a făcut-o pentru bani. Iată aici încă multe o să avem de spus, cu referire la banii care îl înconjoară pe Igor Nicolaevici”
, a declarat Andrian Candu.

Totodată, referitor la propunerea lui Dodon de a organiza alegerile prezidențiale la 1 noiembrie 2020, Candu consideră că acesta nici nu va ajunge să candideze la scrutin. Și asta pentru că toate schemele și interesele financiare ale lui Igor Dodon vor fi curând identificate și dezvăluite întregii societăți.

De ce așa târziu? Prima duminică în care putem organiza alegerile e pe 25 octombrie, ce să mai pierdem timpul? Noi vrem mai repejor să scăpăm de dumneata, Igor Nicolaevici. Dar eu cred, stimate tovarăș socialist, că nici n-o să ajungi la prezidențiale. Eu personal și noi cei din Pro Moldova, dar cred că la această idee se vor alătura foarte mulți, vom face în așa fel încât dumneata să nu ajungi la prezidențiale. Pentru că tot ce înseamnă interese financiare, scheme și multe altele care te înconjoară, foarte curând va fi identificat și dezvăluit întregii societăți. Ține-te foarte bine, așează-te pe scăunel, stai cuminte fiindcă urmează o perioadă foarte interesantă”, a declarat Andrian Candu.

Grupul Pro-Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei. 

După acest anunț, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.

Totodată, un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova, Soroca și Drochia au părăsit PDM și au aderat la grupul Pro Moldova.