Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele PDM, despre ultimele plecări…

Președintele PDM, despre ultimele plecări din fracțiune: „Acești oameni au promovat cel mai tare intrarea într-o coaliție cu PSRM”

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că deputații care au părăsit formațiunea nu au făcut-o din motive ideologice.

El i-a acuzat pe cei care au ieșit din fracțiune că „tânjesc după principiile care au stat la baza PDM în formatul vechi”.

Mai mult, el a făcut aluzie că grupul parlamentar „Pro Moldova” și Partidul „Șor”, „două structuri ale Partidului „Șor”, care au anunțat că și-ar dori formarea unui bloc antiguvernamental, ar fi apropiate și le-a numit „organizația teritorială Miami și organizația teritorială Tel Aviv” (n.r. – anterior, au existat declarații precum că Vlad Plahotniuc se află în SUA, iar Ilan Șor în Israel”.

„Chiar dacă vom rămâne mai puțini, vom rămâne cei care suntem cu sufletul în acest partid”, crede Filip.

Liderul democrat a mai spus că cei care au plecat sunt și cei care și-au dorit cel mai mult majoritatea parlamentară cu PSRM și de aceea consideră că nu au părăsit fracțiunea „din motive de ideologie”.

„Acești oameni au promovat cel mai tare intrarea într-o coaliție cu PSRM”, a adăugat el.

Filip a mai spus că PDM nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate.

Astăzi, 8 mai, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM.