Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Un grup de consilieri…

DOC Un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova și Soroca au părăsit PDM și au aderat la grupul Pro Moldova

pro-moldova.eu

Vicepreședintele Organizației Teritoriale Leova a Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ion Guțu, cât și un grup de activiști și consilieri locali, au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc rândurile PDM și aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Totodată, o asemenea declarație a fost semnată și de către un grup de primari, consilieri și activiști din raionul Soroca.

,,Considerăm că PDM a devenit deja o anexă a Partidului Socialiștilor, controlat în totalmente de Igor Dodon. Din aceste considerente, am constatat că în PD nu se mai ține cont de opiniile membrilor de rând, ci doar se apără interesele persoanel ale conducerii partidului”, se menționează în textul ambelor declarații.

Pe data de 5 mai, 30 de consilieri raionali și locali din Drochia au semnat o declarație prin care anunță că părăsesc Partidul Democrat din Moldova (PDM) și aderă la grupul Pro-Moldova. Aceștia susțin că ,,PDM a devenit o anexă a PSRM”, iar acum ,,în formațiune nu mai există liberă exprimare”.

Astăzi, 8 mai, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.