Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Lista persoanelor supuse…

ULTIMA ORĂ Lista persoanelor supuse sancțiunilor internaționale, actualizată de CSE: Tauber, Cavcaliuc, Andronachi, Platon și Botnari, printre cei incluși de autoritățile de la Chișinău în lista internă

Colaj ZdG

Lista persoanelor supuse sancțiunilor internaționale a fost extinsă, iar tranzacțiile financiare, efectuate de acestea pe teritoriul R. Moldova, vor fi supuse unui control mai riguros. Decizia fost aprobată miercuri, 28 iunie, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Potrivit Dispoziției, 7 persoane incluse anterior în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din R. Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată de către Comisia pentru Situații Excepționale

Este vorba despre Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Vladimir Andronachi, Veaceslav Platon, Constantin Botnari, Aleksandr Kalinin și Grigore Caramalac. 

De asemenea, în cadrul ședinței de miercuri, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis să aloce peste 11,3 milioane de lei, din fondul de intervenție al Guvernului, pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, instituite la nivel central și local.