Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Surpriză la Curtea de Conturi:…

Surpriză la Curtea de Conturi: Un membru nou ales a depus cerere de DEMISIE

sursa foto: privesc.eu

Ala Popescu, votată de Parlament la sfârșitul lunii iulie 2016 în funcția de membru al CCRM declară că a depus cerere de demisie din funcție.

Anterior, deputatul Tudor Deliu anunța că a sesizat Curtea Constituțională în privința numirii Alei Popescu în funcția de membru al CCRM, pe motiv că aceasta nu întrunește criteriile prevăzute de lege. Ala Popescu a împlinit vârsta de pensionare, 57 de ani, în octombrie 2015, iar peste mai puțin de două luni va avea 58 de ani, în timp ce legislația prevede că în funcția de membru al CCRM nu poate fi numită o persoană care a împlinit deja vârsta de pensionare.

Solicitată de ZdG, Ala Popescu ne-a anunțat că ar fi depus cerere de demisie din funcție: „Eu am depus cerere de demisie din funcția de membru a Curții de Conturi în legătură cu ceea ce stabilește legea, respectiv politicul urmează să se pronunțe. În 5 august este cererea înregistrată, mai departe urmează să se ia decizia”, anunță membra CCRM.

Într-o intervenție pentru ZdG, Tudor Șoitu, fostul vicepreședinte al CCRM menționează că dacă Popescu ar rămâne în funcție, atunci toate rapoartele instituției ar putea fi anulate ulterior. „Eu am obiecții am la doamna Popescu, care a depășit vârsta de pensie. Ea în momentul numirii avea peste 57 de ani. Din cauza asta, toate deciziile Curții de Conturi cu semnătura ei ar putea să fie contestate și toate deciziile să fie declarate nevalabile. Dar chiar dacă-i permitea vârsta ea din punct de vedere moral nu avea dreptul să vină la Curtea de Conturi. Ea e mâna dreaptă a lui Marian Lupu”, susține Tudor Șoitu, fost vicepreședinte al Curții de Conturi.

Joi, în ZdG, aflați mai multe detalii despre numirile politice de la Curtea de Conturi, averea noilor membri aleși, dar și cauzele ineficienței cu care aceasta activează.

foto: privesc.eu