Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șor: „Nu înțeleg de ce…

Șor: „Nu înțeleg de ce s-au agitat toți!” PAS: „Scenariul a fost pus la cale într-un local din capitală”

privesc.eu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a început procedura de returnare a sumei de 300 000 de lei virați în contul formațiunii de către un angajat al companiei Dufremol cu un trecut penal, Veaceslav Galoi. În timp ce Igor Grosu, secretar general și trezorier al PAS, afirmă că deține informația precum că schema de  „discreditare” a fost pusă la cale acum câteva zile într-un local din capitală, Ilan Șor, învinuit într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, declară că banii au fost ceruți de către „oamenii Maiei Sandu”.

„Eu am ajutat întotdeauna PLDM-ul. Oamenii  Maiei Sandu m-au rugat să-i ajutăm, noi i-am ajutat, dar banii sunt curați. Nu înțeleg de ce s-au agitat toți!”, a declarat primarul de Orhei în timp ce părăsea sediul Judecătoriei sectorului Buiucani, acolo unde este examinat dosarul penal pe numele său.

Declarația este respinsă cu vehemență de către conducerea PAS, care afirmă că imediat ce a stabilit proviniența banilor și trecutul penal al persoanei a inițiat procedura de returnare. Mai mult, Igor Grosu, secretar general și trezorier al PAS, spune că acest „atac fără precedent este organizat de către contracandidatul Igor Dodon”.

Grosu explică  faptul că la sfârșitul fiecărei zile PAS primește extrase de la bancă privind donațiile, iar persoana responsabilă verifică detaliat proviniența sumelor mari. În acest fel a fost descoperită donația virată în contul partidului în patru tranșe a câte 70 de mii de lei.

Acesta spune că documentele bancare și informația despre donație a fost făcut publică de către unii bloggeri imediat după transfer, respectiv este puțin probabil că banca să fi admis scurgerea de date.

„Cu câteva zile în urmă în localul „Cerbul de aur”, situat în proximitatea Ministerului de Interne a avut loc o întâlnire amicală a trei personaje: Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon, fost partener de afaceri, acum angajat al lui Ilan Șor, reprezentatul PSRM-ului Ion Ceban, marele luptător cu corupția și Veaceslav Galoi. Acești trei indivizi, după informația noastră, au pus la cale scenariul… Atunci când contracandidatul nu mai are niciun argument, recurge la aceste acțiuni murdare. Plahotniuc, împreună cu instrumentul său pentru jocuri murdare, Șor și cu partenerul său politic, Dodon pot să facă doar măgării în țara asta”, a declarat Igor Grosu.

Conducerea PAS a făcut apel către CNA, MAI și SIS să investigheze acest caz.

Citiți AICI (DOC) Persoana care a donat 300 mii de lei la PAS, condamnată pentru escrocherie. Sandu: este o „încercare disperată de discreditare”