Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Soluția de compromis înaintată de…

Soluția de compromis înaintată de blocul ACUM către PSRM: „Așteptăm decizia socialiștilor”

Deputații din fracțiunea parlamentară a blocului electoral ACUM vin cu o soluție de compromis după ce socialiștii au anunțat că dacă premierul Maia Sandu nu retrage proiectul prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, PSRM va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Astfel, deputații din blocul electoral ACUM susțin că le-au propus socialiștilor o soluție de compromis.

„Noi, cei din blocul ACUM, am intervenit cu o soluție. Am putea retrage proiectul de hotărâre a Guvernului doar dacă, tot la ședința de astăzi a Parlamentului, este introdusă pe ordinea de zi o lege în acest sens. Adică împreună cu socialiștii să votam în două lecturi o lege similară cu cea adoptată de Guvern”, a declarat Slusari.

„Nu cred că este cazul de trecut la diferite acuzații. Noi am venit cu o soluție de mijloc, domnul Dodon urmează să le transmită socialiștilor ce am discutat noi aici. Acum, așteptăm reactia PSRM la propunerea noastră. Pană la ora 15:00 suntem în contact cu cei din PSRM”, a mai adăugat Grosu.

După discuția cu deputații din blocul ACUM, Dodon a anunțat că, în viziunea lui, exită trei scenarii în acest caz. Detalii aici

Deputații se întrunesc în ședință plenara astăzi, 8 noiembrie, la ora 15:00.

Pe ordinea de zi este un singur subiect: adresarea premierului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. 

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.