Cele trei scenarii ale lui Dodon după ce Guvernul și-a asumat răspunderea pentru Legea Procuraturii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că a discutat cu deputații din fracțiunea parlamentară a blocului electoral ACUM și, ca și socialiștii, deputații ACUM își doresc păstrarea majorității parlamentare. Între timp, Dodon spune că, după asumarea Guvernului privind modificarea Legii Procuraturii, pot exista trei scenarii.

Cele trei scenarii ale președintelui R. Moldova Igor Dodon:

  1. Premierul Maia Sandu își retrage proiectul de hotărâre privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.
  2. În cazul în care Guvernul nu retrage proiectul, PSRM va înainta astăzi, 8 noiembrie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.
  3. Guvernul retrage proiectul doar dacă, tot astăzi, în Parlament, majoritatea parlamentară voteză, în două lecturi, exact aceeași lege.

Deputații se întrunesc în ședință plenara astăzi, 8 noiembrie, la ora 15:00.

Pe ordinea de zi este un singur subiect: adresarea premierului Maia Sandu, care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. 

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.

Miercuri seara, 6 noiembrie, după decizia luată de Guvern, privind asumarea răspunderii Guvernului pentru modificarea Legii Procuraturii, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au avut o întrevedere, în cadrul căreia Igor Dodon i-au cerut Maie Sandu să retragă proiectul.

Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul nu va retrage proiectul privind asumarea răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, așa cum a cerut președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


loading...

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *