Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Silvia Radu: Voi demara colectarea…

Silvia Radu: Voi demara colectarea semnăturilor pentru funcția de primar

Edilul interimar al capitalei, Silvia Radu, a anunțat că vrea să candideze pentru funcţia de primar al oraşului Chişinău, iar de la 11 aprilie, va începe colectarea semnăturilor de la cetățeni. Radu trebuie să adune 10 mii de semnături timp de nouă zile.

„Spre deosebire de candidații politici, care pot candida fără semnăturile cetățenilor, ca independent va trebui sa strâng semnături. Începând de mâine, împreună cu câțiva oameni dragi, care mi-au fost alături și în campania electorala trecută, voi demara acest proces de strângere a semnăturilor. Intenționez sa utilizez și acest prilej pentru a mă întâlni cu locuitorii Chișinăului, pentru a discuta cu Dvs”, a scris Silvia Radu pe o rețea de socializare.

 

Astfel, în fiecare zi, între 18:00-20:00, Silvia Radu se va afla la unul din corturile amenajate pentru strângerea semnăturilor și va discuta cu locuitorii municipiului Chișinău.

La 20 mai, în municipiul Chișinău vor avea loc alegeri locale anticipate. Pentru funcția de primar al Chișinăului și-au propus candidaturile:

  1. Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale)
  2. Vasile Costiuc (Partidului Democraţia Acasă)
  3. Alexandru Roşco – (Partidul Casa noastră – Moldova)
  4. Andrei Năstase – candidatul comun al PAS şi PPDA
  5. Ion Ceban – (PSRM)
  6. Reghina Apostolova – (Partidul ȘOR)
  7. Sergiu Tofilat – candidat independent
  8. Maia Laguta – candidat independent

Potrivit Codului electoral cetățeanul R. Moldova îşi poate depune candidatura în calitate de  primar independent – dacă este susţinut de 5 la sută din numărul alegătorilor din circumscripţie, dar nu mai puţin de 150 de persoane şi nu mai mult de 10 000 de persoane.

Citiți : Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău