Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția partidului de la guvernare după ce…

Reacția partidului de la guvernare după ce „Mișcarea pentru Popor” a Partidului Șor a anunțat că la 1 iunie va bloca circulația rutieră pe mai multe drumuri

Sursa foto: Facebook/ Partidul „Șor”

„Mișcarea pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, a anunțat în timpul protestului din 7 mai că pe 1 iunie, în ziua organizării Summitului Comunității Politice Europene, planifică să blocheze circulația rutieră pe mai multe artere pentru a-și „exprima poziția civică în fața demnitarilor străini”. De asemenea, reprezentanții „Mișcării pentru Popor” au declarat că vor participa și la Adunarea Națională „Moldova Europeană” din 21 mai „pentru a-și exprima poziția față de abuzurile comise de Maia Sandu și PAS”.

Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au declarat că „încercările acestei grupări de a destabiliza situația în țară arată disperarea acestor hoți” și că „instituțiile statului se vor asigura că ambele evenimente decurg în siguranță pentru cetățenii noștri și oaspeții țării”.

„Această grupare criminală și susținătoare a războiului încearcă să folosească momentele de importanță istorică pentru Republica Moldova pentru a destabiliza situația în țară. Aceste acțiuni arată disperarea acestor hoți. Instituțiile statului vor lucra pentru a menținea ordinea în țară și se vor asigura că ambele evenimente decurg în siguranță pentru cetățenii noștri și oaspeții țării”, a declarat pentru ZdG Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS.

La protestul din 7 mai „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul Șor, oamenii au cerut demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor anticipate. Manifestanții au adoptat o rezoluție prin care „condamnă intenția” autorităților de a organiza evenimentele de pe 21 mai și 1 iunie – Adunarea Națională „Moldova Europeană” și Summitul Comunității Politice Europene.

„Un alt abuz grosolan din partea regimului este acțiunea din 21 mai, planificată personal de președintele țării pe banii statului, cu sprijinul administrativ al Guvernului. (…) Noi nu ne-am dat acceptul și nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord și, de aceea, vom veni la acest eveniment, pentru a ne exprima poziția clară față de abuzurile comise de Maia Sandu și PAS.

(…) Anunțăm autoritățile că planificăm să blocăm circulația rutieră pe mai multe artere, pentru a ne exprima poziția civică în fața demnitarilor străini. Subliniem că cele două acțiuni ale regimului dictatorial pe timp de criză profundă și lipsuri din partea poporului seamănă cu o distracție pe timp de ciumă, de care noi, poporul, suveranul acestei țări, nu avem nevoie”, se menționează în rezoluția adoptată la mitingul de duminică.

De la acțiunea de protest organizată la Chișinău, pe 7 mai, de „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul Șor, a lipsit deputata Partidului Șor, Marina Tauber, reținută pe 1 mai și plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Oamenii prezenți la protest și-au arătat nemulțumirea de actuala guvernare, iar unii din ei consideră că R. Moldova trebuie să întrețină relații mai bune cu Federația Rusă: „Eu doresc ca în sfârșit pe noi să ne audă președinta și ca să iasă și să spună cu noi să trăim mai departe. Doar pentru asta, lasă să iasă și să spună”.

„Sunt aici împotriva Maiei Sandu, nu avem pensie bună”. „Pentru războiul din Ucraina, Zelensky e de vină”.

Polițiști au anunțat că au depistat asupra unor participanți la protestul din 7 mai substanțe inflamabile, cu care protestatarii intenționau, potrivit declarațiilor acestora, să incendieze anumite obiecte.