Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primarul unui oraș important anunță…

Primarul unui oraș important anunță că a părăsit Partidul Democrat și că devine „candidat independent”

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, a declarat, într-un interviu pentru EXPRESUL, că a plecat din Partidul Democrat din Moldova (PDM) și că, la următoarele alegeri locale, va participa în calitate de candidat independent.

„Colegii prezenți la ședința biroului politic al PDM au acceptat unanim cererea mea, nu pentru că au vrut să scape de mine, ci pentru că au înțeles situația. Mai mult ca atât, mi-au solicitat să candidez în calitate de independent la funcția de primar”, a declarat Ambros pentru EXPRESUL.

În cadrul aceluiași interviu, primarul de Ungheni a declarat că va încerca să obțină un nou mandat ca independent.

„A venit la mine foarte multă lume și a zis: trebuie să mergi în alegeri, pentru că nu ai să poți explica din ce cauză Ungheniul are un primar care, poate, are nevoie de timp ca să capete experiență. Sigur, nimeni nu e de neînlocuit, dar eu cred că e normal să nu pierdem timpul. Trebuie să mergem înainte. Am decis să candidez pentru că vreau să duc la o finalitate logică multe proiecte la care am lucrat. M-a motivat poziția oamenilor. Unii mi-au spus direct: nu ai dreptul să nu candidezi”, susține edilul municipiului Ungheni.

Acesta a declarat că nu va mai adera la nicio formațiune politică, nici măcar de dragul viitorului orașului Ungheni: „Sper că, totuși, lucrurile se vor mai schimba și vor evolua în direcția bună, iar în valoare vor fi puse principiile normale, democratic”.

Ambros a devenit pentru prima dată primar al orașului de pe malul Prutului în 2007, fiind susținut de Alianța Moldova Noastră. La alegerile locale generale din iunie 2015 Alexandru Ambros a fost ales primar, pentru a treia oară, din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM) însă ulterior a părăsit formațiunea și, în septembrie 2016, a aderat la PDM, partid aflat atunci la guvernare.

În timpul mandatelor sale, Alexandru Ambros a fost vizat în câteva investigații jurnalistice care dezvăluiau că primarul s-a aflat în conflict de interese încheind mai multe contracte cu o firmă a soției sale. De asemenea, alte contracte publice primăria Ungheni le-a încheiat cu firme ale colegilor de partid ai lui Ambros din acea vreme.