Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul Recean, după anunțul Comisiei…

Premierul Recean, după anunțul Comisiei Europene: „Este calea pe care au ales-o cetățenii noștri și rezultatul muncii pe care am depus-o cu toții”

„Este calea pe care au ales-o cetățenii noștri și rezultatul muncii pe care am depus-o cu toții. O recunoaștere a eforturilor noastre de a armoniza legislația națională la cea europeană, de a consolida instituțiile statului, de a moderniza satele și orașele, și de a ne adapta standardele și valorile comunitare”, precizează premierul Dorin Recean, în prima declarație după decizia Comisiei Europene privind începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.

„Recomandarea pozitivă a Comisiei vine la un an și jumătate după ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, timp în care am consolidat aspirațiile noastre europene, reunindu-ne pentru Adunarea „Moldova Europeană”, și am format legături și mai puternice cu familia de state europene, organizând Summitul Comunității Politice Europene”, punctează premierul.

Anunțul Comisiei însă, nu trebuie privit ca o realizare finală. Noi va trebuie să continuăm să muncim cu o intensitate și mai mare până vom deveni membri deplini ai Uniunii Europene. Este și principalul punct de referință pentru discuția șefilor de state și guverne la Consiliul European din decembrie, când va fi luată decizia finală privind deschiderea negocierilor”, a conchis Dorin Recean.

Comisia Europeană recomandă miercuri, 8 noiembrie, Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la UE. Anunțul a fost făcut de președinta CE, Ursula von der Leyen, care a prezentat Raportul de extindere al Uniunii Europene. Totodată, Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE pentru Georgia.