Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul „Șor” acuză guvernarea de…

Partidul „Șor” acuză guvernarea de „complot” împotriva liderului: „nu e o simplă coincidență”

Prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul „Șor” susține că „noua guvernare” și-a arătat „adevărata față” prin faptul că ar fi demarat o campanie de presiune împotriva liderului formațiunii.

Potrivit comunicatului, deciziile procurorilor, de aplicare a sechestrului pe averea acestuia și de a solicita anunțarea acestuia în căutare, ar fi îndreptate spre îngrădirea drepturilor și libertății deputatului Ilan Șor și nu sunt o simplă coincidență.

„Noua putere se pretinde a fi „europeană” și să activeze în normele democratice, dar totul este la nivel de vorbe. În realitate însă, chiar din primele zile, actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică.

Partidul ”ȘOR” nu o singură dată a anunțat că odată ce susținătorii lui Filat și ai lui Platon vor veni la putere, nu vor pierde șansa pentru a se răzbuna pe Ilan Șor. Mai mult, vor face tot posibilul să înceapă urmărirea penală, în baza faptelor mincinoase și să încerce să distrugă oponentul politic.
De asemenea, anterior am avertizat că acest proces va fi influențat politic și se va face pesiune asupra magistraților. Astăzi, actuala guvernare a confirmat temerile noastre și au început să-și supună Procuratura, pentru a face presiuni asupra oponentului său”, se anunță în comunicatul Partidului „Șor”.

Partidul se arată sigur că sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate.

În comunicatul partidului nu se precizează nimic însă de locul aflării lui Ilan Șor, care nu a apărut în spațiul public din 12 iunie, cu două zile înainte ca PDm să plece de la guvernare.

Contactată pentru a afla acest aspect, purtătoarea de cuvânt a Partidului, Alina Șargu, a invocat că nu poate să să discute pentru că se află într-o ședință.

Procurorii au cerut astăzi Curții de Apel Cahul emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor și darea în căutare internațională a acestuia. Solicitarea procurorilor vine după ce Ilan Șor nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată, programată la Curtea de Apel Cahul.