Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Parlamentul anunță că socialistul Vlad…

Parlamentul anunță că socialistul Vlad Batrîncea, care se află la Strasbourg, a fost ales vicepreședinte al APCE

sursa: socialistii.md
sursa: socialistii.md

Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au publicat luni, 19 aprilie, un comunicat de presă prin care anunță că vicepreședintele socialist al Parlamentului R. Moldova Vlad Batrîncea a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.

Potrivit notei emise de Parlament, Batrîncea a fost ales în această funcție, în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfășoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg.  

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă lui Vlad Barîncea, președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În total, APCE are 20 de vicepreședinți.

Mai mulți deputați din Parlamentul de la Chișinău participă la sesiunea de primăvarră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Printre subiectele incluse pe ordinea de zi a sesiunii APCE se numără dezbateri cu privire la prioritățile strategice ale Consiliului Europei și o dezbatere comună privind încălcările drepturilor omului și necesitatea reformei electorale în Belarus.

Potrivit unei note publicate pe site-ul legislativului, din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea – președintele delegației, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, va avea o adresare în cadrul sesiunii APCE, în care va vorbi despre R. Moldova.