Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noul prim-ministrul al României și…

Noul prim-ministrul al României și președintele Senatului vor întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova

Sursa: Agerpres

Prim-ministrul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, vor găzdui miercuri, 21 iunie, vizita omologilor români – a prim-ministrului Marcel Ciolacu și a președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău.

În cadrul programului, oficialii vor avea și o întrevedere cu președinta țării, Maia Sandu.

„La întrevederile de la Chișinău, demnitarii vor discuta agenda bilaterală în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova, proiectele comune în plan economic, investițional, infrastructură și transport, dar și programul de reforme asumat de autoritățile de la Chișinău în parcursul de integrare în Uniunea Europeană”, potrivit Executivului.

Noua ministră a Afacerilor Externe de la București Luminița Odobescu a efectuat prima sa vizită oficială la Chișinău în perioada 19-20 iunie 2023.

Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat, joi, 15 iunie, decretul pentru numirea Guvernului condus de Marcel Ciolacu. Guvernul Marcel Ciolacu din România a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 290 de voturi „pentru”, mult peste cele 234 necesare.