Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul președintelui ales al R.…

Mesajul președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, în legătură cu protestele fermierilor

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, a postat miercuri un mesaj pe Facebook în care menționează că solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite.

În contextul evenimentelor din timpul protestelor organizate de fermieri, în mesajul postat, noua președinta a R. Moldova „își exprimă regretul cu privire la violențele asupra agricultorilor protestatari”.

Tot aici, Maia Sandu menționează că „demisia Guvernului și anticipatele sunt unica modalitate prin care poate fi restaurată voința poporului”.

Solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite. Agricultorii ne pun pâine pe masă, în timp ce în Parlament și în Guvern, cu susținerea majorității PSRM-Șor, se adoptă legi împotriva poporului, se cheltuie banii publici fără sens și se fac scheme de corupție. În timp ce agricultorii, medicii, pensionarii, familiile cu copii au nevoie de cel mai mare sprijin, prioritatea alianței PSRM-Șor este împărțirea schemelor. Deputații PSRM au ales o alianță cu deputații Partidului Șor, ca să poată continua furturile din banii noștri, și merg împotriva cetățenilor, care au spus clar că vor o politică anti-corupție.

Supărarea agricultorilor este de înțeles, mai ales că guvernul nu a făcut nimic să le dea o mână de ajutor în timp de criză. Agricultorii cer lucruri firești, iar incapacitatea guvernului de a-i asculta și de a oferi sprijin cetățenilor confirmă necesitatea ca acest guvern să plece în demisie.

Astăzi a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu – sperăm să fie votată în Parlament pentru a putea deschide calea anticipatelor. Demisia guvernului și anticipatele sunt unica modalitate prin care poate fi restaurată voința poporului.

Îmi exprim regretul cu privire la violențele asupra agricultorilor protestatari. Sunt convinsă că agricultorii merită o discuție respectuoasă, nu un comportament agresiv și dușmănos. Problemele agricultorilor sunt problemele noastre ale tuturor. Rog poliția să dea dovadă de calm și respect la orice protest organizat de acum înainte”, a scris președinta R. Moldova, pe Facebook.

Miercuri, 16 decembrie, deputații PAS și cei din Platforma DA, susținuți de PDM, au depus la Parlament moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Tot miercuri, mai mulți fermieri, care spun că sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu țin cont de necesitățile lor, au protestat în fața Parlamentului. Declarând că au ajuns la capătul puterii și că nimeni nu-i ascultă, pentru o perioadă de timp, agricultorii au blocat traficul în centrul Capitalei.