Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Momentul când tractoarele din…

VIDEO Momentul când tractoarele din Piața Marii Adunări Naționale trec de polițiști și ajung în fața Parlamentului

Centrul capitalei a fost astăzi blocat de tractoarele agricultorilor care protestează în fața Parlamentului. Mai multe unități de transport au părăsit piața, au evitat cordoanele poliției care au încercat să blocheze trecerea lor și au mers în fața Parlamentului.

Din imagini se vede cum tractoarele evită mașinile poliției și pornesc în trombă cu sirenele pornite spre Parlament. Acolo unde câteva sute de agricultori protestează de dimineață. După ce câteva mașini trec pe trotuar, iar mai mulți protestatari blochează circulația, polițiștii își retrag mașinile și permit tractoarelor să-și continue drumul.

Agricultorii protestează astfel față de indiferența cu care autoritățile statului gestionează solicitările lor. Asta în timp ce ei se confruntă cu pierderi mari, agricultorii spun că statul nu face nimic ca să-i ajute. Totodată, fermierii protestează față de intenția autorităților de a crește cota TVA la producția agricolă de la 8 la 12 la sută în politica bugetar – fiscală pentru anul viitor.