Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fermierii protestează la Guvern:…

VIDEO Fermierii protestează la Guvern: „Aici suntem oameni muncitori, pe care această guvernare vrea să-i înădușe”; „Joi mergem și la Parlament”. Clădirea, împânzită de polițiști

Imagine-simbol

Veniți din diferite raioane, mai mulți fermieri continuă și marți să protesteze în fața Guvernului. Agricultorii susțin că sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu țin cont de necesitățile lor. Fermierii spun că în timp ce ei se confruntă cu pierderi mari, statul nu face nimic ca să-i ajute.

Între timp, zeci de polițiști cu scuturi și bastoane au împânzit toate intrările în clădirea Guvernului.

Veniți la Chișinău cu tractoarele, agricultorii și-au parcat vehiculele în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în fața Guvernului.

Agricultorii susțin că este a zecea zi în care protestează în capitală.

Unu, doi, Chicu la gunoi”.

„Joi ne ducem la Parlament”.

„Noi am crezut că dacă câștigăm alegerile, scăpăm de ei, de această guvernare, dar ei sunt tot aici”.

Aici suntem oameni muncitori, pe care această guvernare vrea să-i înădușească. Vrea să ne impună acest TVA, să ne pună în ghenunchi. Vor să voteze în a doua lectură aceste modificări care ne vor sărăci, o taxă pe care și copiii noștri vor trebui să o plătească”, a declarat unul dintre fermieri.

Un reprezentant al SPPS, care asigură pază Guvernului, a ieșit în fața mulțimii și a întrebat agricultorii ce cerințe au în acest moment.

Fermierii au comunicat că își doresc ca premierul Chicu să iasa și să discute cu protestatarii.

În replică, angajatul SPPS a îndemnat fermierii să-și facă o programare pentru a se putea întâlni cu prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.