Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Un candidat la funcția…

DOC Un candidat la funcția de președinte al R. Moldova a depus o contestație la CEC: solicită anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de sectii de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreana. Motivele invocate

Candidatul Mișcării Politice „UNIREA”, Dorin Chirtoacă a făcut duminică o postare pe pagina lui de Facebook în care a „acuzat fraude la sectiile de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreana”. Chirtoacă susține că depus o contestație în acest sens la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care a solicitat instituției electorale anularea anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de sectii de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreana.

Tot candidatul Mișcării Politice UNIREA, Dorin Chirtoacă a mai menționat în postarea de pe Facebook că pe lângă anularea rezultatelor în cele 42 de secții, le-a solicitat organelor electorale „excluderea din cursa electorala a lui Igor Dodon pentru coruperea alegeratorilor si fraudarea alegerilor prin intermediul schemei descrise mai sus”.

În sectiile de votare din localitatea Varnita nr. 39 si nr. 40, raionul Anenii Noi, dar si numarul 37/5 din localitatea Calfa, raionul Anenii Noi, alegatorii sunt adusi la sectiile de votare in mod organizat, incepand cu ora 8 dimineata, cu aceleasi automobile, avand acelasi tip de manusi si formand aglomeratie la sectiile de votare.

Și în prezent este raportata cumpararea alegatorilor cu 500-700 lei sau ruble transnistrene pentru un vot, in vederea aducerii in mod organizat, cu masinile a alegatorilor asa cum se intampla la sectiile de votare mentionate mai sus”, scrie Chirtoacă pe Facebook.

„Cerem, pe baza art. 65 alin (1) si urmatoarele din Codul Electoral:

1. Admiterea contestatiei
2. Constatarea fraudei si incalcarea legislatiei electorale de catre regimul ilegal de la Tiraspol, in complicitate cu Serviciile secrete ale Federatiei Ruse si concurentul electoral Igor Dodon
3. Anularea rezultatelor alegerilor din cele 42 de sectii de votare deschise pentru alegatorii din regiunea transnistreana
4. Excluderea din cursa electorala a lui Igor Dodon pentru coruperea alegeratorilor si fraudarea alegerilor prin intermediul schemei descrise mai sus”, mai spune Chirtoacă în postare.

Contestația integral:

De la primele ore ale dimineții, mai multe altercații au avut loc la o secție de votare din Varnița.

MAI MULTE DETALII AICI: VIDEO/ Situația la Varnița. Zeci de mașini, în coloană în apropiere de secțiile de votare. Poliția confirmă că au fost folosite gaze lacrimogene. Cetățenii din stânga Nistrului spun că vor „pace”