Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Situația la Varnița. Drumul…

VIDEO Situația la Varnița. Drumul spre Tighina blocat de un grup de oameni și mașina deputatului Igor Grosu

Alegeri prezidențiale 2020. Situație tensionată la Varnița. De la primele ore ale dimineții, odată cu începerea procesului de vot, la secțiile de votare din Varnița s-au format cozi.

UPDATE: 11.30 Deputatul Igor Grosu și-a parcat mașina perpendicular pe traseul care leagă Tighina de satul Varnița care a fost astfel blocat. Microbuzele nu pot trece mai departe, iar mașinile care aparțin localnicilor sunt lăsate să treacă. La fața locului au venit mai mulți polițiști, reprezentanți ai pacificatorilor dar și a misiunii OSCE.

Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne a R. Moldova a menționat că la Varnița a fost blocat accesul alegătorilor la o secție de votare, iar unele persoane care sunt împotriva participării la vot a persoanelor din stânga Nistrului le solicită acestora testul negativ la COVID-19.

Pe lângă rândul viu de oameni, zeci de mașini, cu numere transnistrene, stau în coloană în apropiere de secțiile de votare.

Discuțiile aprinse dintre alegători prezenți acolo au degenerat în altercații.

Potrivit autorităților, discuțiile aprinse au pornit între un grup de veterani și un alt grup de cetățeni. Astfel, s-au folosit gaze lacrimogene, iar două persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Autoritățile de la Chișinău spun că unul dintre alegători este autorul, iar Poliția urmează să stabilească toate circumstanțele.

Echipa ZdG, care se află la Varnița, a discutat cu mai mulți veterani prezenți la secția de votare, iar aceștia ne-au spus că sunt nemulțumiți de faptul că cetățenii cu domiciliul în stânga Nistrului vin, în număr mare, la secțiile de la Varnița.

Cetățenii din regiunea transnistreană, prezenți la secțiile de votare, spun că „își doresc pace”.

Între timp, tot mai mulțe mașini stau blocate în coloane pentru a putea ajunge la secțiile de votare din Varnița.

La Varnița, pentru alegerea președintelui R. Moldova, au fost deschise 4 secții de votare.

În R. Moldova astăzi, 1 noiembrie, au loc alegeri prezidențiale.

MERSUL SCRUTINULUI: LIVE UPDATE/ Alegeri prezidențiale. Start vot. Peste 3 milioane de cetăţeni ai R. Moldova sunt aşteptaţi la urne