Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputat al Platformei DA susține…

Deputat al Platformei DA susține că a depus mai multe demersuri la ANP prin care solicită informații despre numărul persoanelor infectate cu Covid-19, în penitenciare

Vicepreședintele Platormei DA, deputatul Alexandru Slusari, susține că a depus mai multe demersuri la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) prin care solicită informații cu privire la numărul persoanelor, din cadrul instituțiilor penitenciare din R. Moldova, testate pozitiv la noul coronavirus.

Potrivit unei note informative emisă de reprezentnații Platformei DA, demersurile către ANP au fost făcute „în baza multiplelor plângeri și informații apărute cu privire la problema deținuților din penitenciarele Republicii Moldova”.

În baza multiplelor plângeri și informații din presă fracțiunea Platforma DA revine la problema deținuților din penitenciarele Republicii Moldova. Problema devine și mai impotantă în contextul situației pandemice și nivelul scăzut de asistență medicală în locurile de detenție. Deputații Platformei DA intenționează să viziteze mai multe penitenciare și solicită informația reală despre numărul de infectați de COVID 19 în aceste instituții”, se menționează în nota emisă de Platforma DA.

Astfel, prin demersurile depuse, parlamentarul le solicită responsabililor din cadrul ANP să îi ofere informații cu privire la numărul de cazuri de contaminare cu Covid-19 în fiecare penitenciar în parte, „inclusiv asistența medicală acordată, precum și o precizare asupra procedurii juridice prin care deputații Platformei DA să poată organiza vizite în penitenciare”.

La 11 iulie, deținutul Oleg Pruteanu, alias Borman, care se află de aproape trei ani în arest preventiv, a fost diagnosticat cu Covid-19, iar ulterior acesta a fost internat la reanimare.

La o zi după cazul lui Pruteanu, și colegul de celulă al acestuia a fost internat în secția de terapie intensivă, fiind diagnosticat cu Covid-19.