Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarații contradictorii ale consulului onorific…

Declarații contradictorii ale consulului onorific în Antalya. Miercuri nu știa în ce hotel stă familia președintelui Dodon, azi deja știe

După ce marți, 13 iunie, președintele Dodon a declarat că familia sa a plecat în vacanță în Turcia după ce a primit o „ofertă în acest sens” din partea „consulului R. Moldova în Antalya”, a doua zi, contactată de ZdG,  consulul onorific al R. Moldova, Diyar Ickale Gultekino, a negat ferm acest lucru afirmând că nu știe în ce hotel stă familia lui Igor Dodon și că nu a discutat cu acesta în ultima lună sau săptămână. Astăzi însă, după ce a apărut în poze alături de Igor Dodon pe rețelele de socializare, Diyar Ickale Gultekino și-a schimbat radical declarațiile. Contactată de Pro TV, aceasta a declarat că a vorbit cu Igor Dodon săptămâna trecută, într-o discuție oficială, despre consulatul nostru în Antalya. Totodată, aceasta a spus pentru Pro TV că președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a fost cel care l-a invitat pe Dodon în vacanță în Antalya.

Redăm mai jos dialogul de azi dintre reporterul Pro TV și Diyar Ickale Gultekino, consulul onorific al R. Moldova în Antalya:

– Pro TV:
Ați spus unui reporter din Moldova că nu aţi vorbit cu dl Dodon în ultima săptămână sau lună. Este adevărat?

Diyar GULTEKIN: Mă numesc Diyar. Sunt consul în Antalya şi data trecută prietenul dvs m-a sunat şi m-a întrebat dacă în ultima lună m-am întâlnit cu dl preşedinte Dodon. Am spus că în ultima lună nu, dar am vorbit cu el săptămâna trecută despre consulatul nostru în Antalya. A fost o discuţie oficială.

Pro TV: Cine a organizat şederea dumnealui în Antalya şi dacă este adevărat că a stat în hotelul dvs?

Diyar GULTEKIN: Nu ştiu cine i-a organizat călătoria, noi am avut o întâlnire oficială despre cetăţenii moldoveni din Antalya. Preşedintele nostru l-a invitat în Turcia, nu eu.

Pro TV: Preşedintele Erdogan?

Diyar GULTEKIN: Da, preşedintele Erdogan. Nu cunosc detalii, dar vă pot spune că am vorbit cu Excelenţa Sa doar despre cetăţenii moldoveni în Antalya

Pro TV: Dl Dodon a stat în hotelul dvs sau în alt hotel?

Diyar GULTEKIN: În hotelul Spice.

Pro TV: Al dvs?

Diyar GULTEKIN: Da, Dl Dodon a stat în hotelul „Spice.”

Cu două zile în urmă însă consulul onorific declara pentru ZdG că nu știe în ce hotel stă familia președintelui Dodon și că nu a vorbit cu acesta în ultima lună.

ZdG: Dar ce ne puteți spune despre președintele nostru? El a spus că Dvstră l-ați ajutat să găsească un hotel.

Diyar GULTEKIN: Nu. Eu nu știu în ce hotel stă el. Eu nu știu.

ZdG: Ați vorbit cu domnul Dodon, președintele nostru, în ultima săptămână?

Diyar GULTEKIN: Nu, nu am vorbit.

ZdG: Dar Dvstră sunteți…

Diyar GULTEKIN: Eu sunt consulul onorific pentru Antalya, dar ei au ambasadă în Ankara… Igor Bolboceanu în Ankara. Puteți să-i contactați pe ei dacă vreți.

ZdG: Domnul Dodon a spus că a vorbit cu consulul din Antalya…

Diyar GULTEKIN: Nu, eu nu știu.

ZdG: Deci nu ați vorbit cu el în ultima lună sau săptămână?

Diyar GULTEKIN: Nu!