Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum explică Dodon necesitatea lansării…

Cum explică Dodon necesitatea lansării campaniei de colectare a fondurilor pentru combaterea COVID-19

Igor Dodon susține că inițiativa Guvernului de a lansa o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea virusului COVID-19 a fost necesară, deoarece au fost ,,o mulțime de solicitări din partea cetățenilor și a agenților economici care doresc să ajute”. Informația precum că sunt insuficienți bani în bugetul de stat, președintele le califică drept speculații.

,,Unii voiau să cumpere ventelatoare care sunt necesare, alții măști. Pentru a nu merge cu diferite donații și fiecare să cumpere ce își dorește, s-a luat decizia ca cine vrea să ajute – este cont deschis și tranferă banii”, menționează Igor Dodon.

Ministerul Finanțelor a interzis instituțiilor publice să desfășoare achiziții pentru bunuri „de lux” în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv președinției.

,,Se referă la toți, nu doar la instituția prezidențială. Nu din motiv că nu sunt bani la buget, bani sunt”, a adăugat Dodon.

Până la ziua de astăzi, în bugetul de stat au fost acumulați peste un milion și jumătate de lei, iar în contul creat de Primăria Chișinău, la fel, peste un milion de lei.