Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cui i-au încredințat mandatul de…

Cui i-au încredințat mandatul de deputat alegătorii din circumscripția nr. 7, Soroca

Candidata din partea Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, a obținut cele mai multe voturi pe circumscripția nr. 7, or. Soroca. Mai mult de o treime dintre votanți și-au manifestat încredere față de membra Consiliului municipal Soroca, Alla Pilipețcaia. Al doilea rezultat îi aparține actualului primar al orașului Soroca, Victor Său. Reprezentantul Partidului Democrat din Moldova a obținut 7835 de voturi, cu 10 puncte procentuale mai puțin față de socialista Alla Pilipețcaia. Din partea Blocului „ACUM” pe circumscripția nr. 7 a candidat Larisa Ungurean. Aceasta a primit 4 667 de voturi și s-a plasat pe locul trei.

Foto: primsoroca.md

Alla Polipețcaia este membră a consiliului municipal Soroca. Potrivit Alege 2019, Pilipețcaia a activat în perioada 1999-2004 în calitate de director al SRL Dioscorida, iar în perioada 2004-2009 – în funcția de manager în cadrul aceluiași SRL. Ulterior, din 2009 până în 2013 a ocupat fotoliul de director adjunct în cadrul companiei SRL Debut-Sor (la care este co-fondatoare), specializată în producerea mezelurilor. Din 2013 este director general al companiei.

Candidata socialiștilor a ridicat în perioada 2017 – 2018 un salariu în mărime de 127 de mii de lei, la care se mai adaugă și dividende în mărime de 516 mii de lei de la „Debut-Sor” SRL. Pilipețcaia a trecut în declarația sa de avere și interese personale mai multe bunuri imobile, printre care și o casă de locuit de 372 m2.

Pe circumscripția nr. 7, or. Soroca a participat în calitate de candidat independent Alexandru Cimbriciuc. Între 2009 și 2014 acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea parlamentară PLDM. Din partea Partidul Comuniștilor a candidat Elena Bodnarenco, deputată din 2014. Anterior aceasta a activat în calitate de primar de Soroca și a mai avut un mandat de deputat în perioada 2005 – 2009. Delegat din partea Partidului „ȘOR” a fost Maxim Melnic, iar Anastasia Televca a reprezentat Partidul Nostru.