Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt noii membri ai…

Cine sunt noii membri ai delegației Parlamentului R.Moldova la APCE

Deputații fracțiunilor PAS, PPDA și PSRM au votat în cadrul ședinței de astăzi, o nouă componență a delegației Parlamentului R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a cărei sesiune ordinară va începe pe 24 iunie.

Conform regulamentului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), delegațiile naționale trebuie să fie compuse astfel încât să asigure o reprezentare echitabilă a partidelor din Parlamentul național. Astfel, Biroul Permanent a decis că din delegația națională vor face parte patru membri, câte unul din cadrul fracțiunilor PSRM, PAS, PPDA și PDM.

Astfel, deputații au decis că șeful delegației Parlamentului R. Moldova va fi Andrei Năstase. PSRM va fi reprezentat în cadrul delegației de către Vlad Batrîncea, iar PAS, de către Doina Gherman. Partidul Democrat urmează, la rândul său, să își înainteze un reprezentant. Totodată, deputații au votat și lista membrilor supleanți, care îi vor putea înlocui pe membrii delegației în caz de necesitate: Ion Ceban (PSRM), Inga Grigoriu (PPDA), Mihail Popșoi (PAS) și un deputat PDM.

Sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va începe pe 24 iunie și va dura până pe 28 iunie. În cadrul acestei sesiuni urmează a fi examinată și situația politică din R. Moldova.