Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spun comuniștii despre boicotarea…

Ce spun comuniștii despre boicotarea alegerilor

Membrii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) afirmă că nu au mers la  vot și că boicotează alegerile. Despre simpatizanții PCRM  însă, declară că rămâne la discreția lor să decidă dacă participă la scrutin.

Deputata Elena Bodnarenco spune că nici ea, nici colegii din Parlament nu au mers să voteze, iar îndemnul anunțat a fost urmat și de alți membride partid. Totodată, aceasta spune că nu cunoaște cum a procedat electoratul comunist, deoarece nu au semnale din teritoriu.

„Membrii PCRM boicotează alegerile, susținătorii –  cine și cum dorește. O să vedem până la sfârșitul zilei cum o să voteze alegătorii din R. Moldova și care vor fi încălcările. Urmărim informațiile despre prezența cetățenilor la urnele de vot: marea parte dintre cei care nu se prezintă boicotează alegerile”,  a menționat Elena Bodnarenco.

„Vom boicota alegerile, deoarece nu sunt constituționale. Președintele ales va fi nelegitim. Noi nu putem să mergem la ceea ce nu este legitim, nu suntem de acord cu ceea ce se petrece în Parlament. Am discutat serios timp de patru ore pe această temă şi am ajuns la o singură concluzie: numai boicotul alegerilor de către oamenii va fugări de la guvernare această grupare criminal-mafiotă. Vom vorbi cu alegătorii să nu iasă deloc la urnele de votare”, declara anterior liderul PCRM Vladimir Voronin.

Decizia de a boicota alegerile prezidențiale din 30 octombrie a fost luată la şedinţa Comitetului Executiv Politic al PCRM din 3 septembrie.

Urmăriți AICI LiveText despre procesul de vot: MOLDOVA ÎȘI ALEGE PREȘEDINTELE