Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Balinschi, după ce a fost…

Balinschi, după ce a fost exclus din cursa electorală: „Vom ataca hotărârea CSJ la CtEDO”

Vitalie Balinschi

Candidatul Partidului Șor la alegerile parlamentare noi din cirumscripția electorală uninominală nr.38, municipiul Hâncești, Vitalie Balinschi susține că a fost șocat de decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) de a-l fost exclude din cursa electorală. Balinschi îl acuză pe șeful statului, Igor Dodon, că ar sta în spatele respectivei hotărâri.

”Am rămas șocat de decizia CSJ. Sunt convins că câștigam aceste alegeri. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, nu am cuvinte să spun. Hotărârea de astăzi a CSJ, pe ultima sută de metri, denotă faptul că acest stat este capturat de un ”țarioc”, care a influențat judecătorii”, a declarat Vitalie Balinschi.

Acesta susține că va contesta hotărârea de a-l elimina din cursa electorală la CtEDO și se arată convins că Înaltea Curte îi va da dreptate.

”Curtea a mai examinat astfel de cazuri și a dat câștig de cauză contestatarilor. Sigur că vom câștiga”, a mai adăugat Balinschi.

Pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova vor lupta cinci candidați:

  • Ion Mereuță – PDM
  • Ștefan Gațcan – PSRM
  • Olesea Stamate – PAS
  • Dorin Chirtoacă – Blocul Electoral UNIREA
  • Grigore Cobzac – candidat independent

Alegerile parlamentare noi din CEU nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală(CEC) după ce Alexandru Botnari a decis să renunțe la funcția de parlamentar în favoarea celei de primar.